Историјат

image005Одлуком Народног одбора Среза Чачак, у децембру 1962. године основан је Дом студената виших школа у Чачку, садашњи Студентски центар. Дом је као прве станаре примио 95 студената Више техничке и Више пољопривредне школе, које су основане 1960. године, а садашњи капацитет је 207 лежајева. Почео је да ради са свега пет запослених, да би данас у њему о студентима бринуло више од 50 радника.  Дом студената је 1990. године прерастао у Студентски центар. Прво велико проширење смештајних капацитета остварено је 1991. године, а даљим проширењем ће у установи ускоро бити места за близу 340 студената.

sc13Скоро три деценије храна за студенте обезбеђивана је у ресторану „Париз“, а касније су коришћени и други капацитети Угоститељског предузећа „Морава“. Модеран студентски ресторан отворен је октобра 2000. године и сврстан је у сам врх онога што се у области организоване исхране нуди судентима.

2010-07-05-162430Након тешких година утемељења и рада, за пола века постојања у Студентском центру Чачак смештено је око седам хиљада студената, остварено је више од два милиона ноћења и обезбеђено преко два и по милиона оброка за велики број абонената. Израстао је у установу студентског стандарда чији запослени константно улажу напор како би се побољшао квалитет услуга које установа пружа.

div>