ОТВАРАЊЕ НОВОГ ДОМА СТУДЕНТСКОГ ЦЕНТРА У ЧАЧКУ

ОТВАРАЊЕ НОВОГ ДОМА СТУДЕНТСКОГ ЦЕНТРА У ЧАЧКУ

Нови дом Студентског центра у Чачку свечано је отворен 25.новембра 2015.године. Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић је у присуству директора Студентског центра Чачак Драгана Јововић и представника локалне самоуправе свечано отворио дом и уручио кључеве студентима. Ново крило Студентског дома има површину од 2.300 квадратних метара и 130 места. Објекат је грађен по свим правилима новоградње, односно потпуно је енергетски ефикасан. Од 130 соба, 80 одсто су двокреветне, 10 одсто једнокреветне и 10 одсто трокреветне, све собе имају купатила. У приземљу су изграђене собе за студенте са инвалидитетом. У новом дому налазе се две читаонице, интернет клуб, док се у подруму налази теретана, као и вешерница. Зграде има соларне колекторе за грејање и климатизацију.

Инвестиција изградње и опремања новог дома је вредна 105 милиона динара. Отварањем новог дома побољшан је и унапређен студентски стандард, чиме су знатно олакшани услови студирања у нашем граду.

Осим изградње новог дома, у овој години извршена је адаптација старог дома, постављање нове фасаде као и партерно уређење, за шта је издвојено још 10 милиона динара.

div>